Метафоричність та інші стилістичні засоби персуазивності у текстах на екотематику (на матеріалі книги "Тиха весна" Р. Карсон) - Бабире, О.В. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
Стаття присвячена виявленню і аналізу метафор та інших лінгвістичних засобів персуазивності в книзі Р. Карсон "Тиха весна", всесвітньо визнаного маніфесту екологічного руху. Були досліджені особливості організації дискурсивного простору тексту та засоби класичної аргументації, виявлені біблійні, літературні та культурні алюзії, розглянуті стилістичні фігури, що сприяють підвищенню рівня аргументативності тексту.