Вербальні засоби вираження естимаційної складової реактивних реплік - Бобошко, Т.М. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
У статті досліджено особливості мовленнєвої реалізації категорії оцінки як складової реактивних реплік. Автор розглядає засоби, що передають позитивне, негативне та нейтральне (або амбівалентне) оцінне забарвлення мови на фонетичному, лексичному, морфологічному та синтаксичному рівнях, які надають певному елементові висловлювання більшої виразності, підкреслюють колоритність мови з метою привернення уваги оточуючих.