Сучасні когнітивно-поетологічні підходи до інтерпретації літературних текстів - Єфименко, В.А. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
У статті розглядаються сучасні підходи до аналізу текстів, які існують в рамках когнітивної поетики, серед яких когнітивні сценарії, ментальні простори, теорія можливих світів, теорія текстових світів, теорія контекстуальних фреймів, теорія концептуальної інтеграції.