Семантична структура іспанських паремій з анімалістичним компонентом - Скробот, А.І. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
У статті досліджуються закономірності мовної об'єктивації анімалістичного фрагмента картини світу в іспанській мові. Виявлені семантичні моделі побудови асоціацій іспанським етносом у процесі усвідомлення самих себе за допомогою анімалізмів. Анімалізми характеризують його емоційний стан та відчуття, дії та наміри, морально-етичні та соціально-комунікативні якості.