Евфемізми як витончена форма мовленнєвого мистецтва - Снєгірьова, Є.О. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
Евфемізми складаю суттєву частину комунікації будь-якої мовленнєвої спільноти. Ця стаття містить деякі міркування про походження, використання евфемізмів. у сучасній лінгвокультурній спільноті.. Пропонуються деякі класифікації евфемізмів, наводяться певні приклади використання евфемізмів. Зокрема, евфемізми можна розрізняти за ступенем етичності, тактовності, частоти тематичного використання, етнокультурним характеристикам. Одними з найактивніших користувачів евфемізмами можна вважати британців та північно-американців.