Гармоничность грассманова отображения подмногообразий в группе Гейзенберга - Петров, Е.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Отримано критерій гармонічності грассманового відображення підмноговиду в групі Гейзенберга. Розглянуті приклади, що демонструють зв'язок між гармонійністю цього відображення і властивостями векторного поля середньої кривини. Введено природний клас циліндричних підмноговидів. Доведено, що гіперповерхня постійної середньої кривини з гармонічним гауссовим відображенням є циліндричною.