Моделювання квазіідеальних полів для тонких просторово викривлених анізотропних пластів - Бомба, А.Я.; Теребус, А.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Розглядається задача моделювання квазіідеальної фільтраційної течії у деякому неоднорідному анізотропному пористому просторово викривленому пласті, обмеженому двома еквіпотенціальними поверхнями-стінками та чотирма поверхнями течії. Проведено її апроксимацію деяким ''усередненим'' плоским аналогом. На цій основі і з використанням розроблених числових методів квазіконформних відображень побудовано алгоритм її розв'язання.