Асимптотичний аналіз внеску немонотонних траєкторій у відмову системи обслуговування - Кузнєцов, І.М. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджується система обслуговування M/G/m/r, в якій розподіл часу обслуговування є сумішшю двох експоненціальних розподілів. Одержано необхідну і достатню умову, коли ймовірність відмови системи на інтервалі зайнятості еквівалентна ймовірності монотонної відмови. Отримано також умови, коли основний внесок у відмову системи роблять немонотонні відмови.