Регенерація поліамідних мембран у процесі очищення дренажних вод полігона твердих побутових відходів - Балакіна, М.М. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджено ефективність фосфатних розчинів із вмістом аніоноактивних, катіоноактивних, неіоногенних поверхнево-активних речовин й ізопропілового спирту для регенерації поліамідних мембран від забруднень, які утворюються при очищенні дренажних вод полігонів твердих побутових відходів. Показано, що наявність у розчинах аніонної поверхнево-активної речовини аліфатичної будови та спирту дозволяє відновити робочі характеристики мембрани практично до вихідного рівня.