Очищення урановмісних підземних вод мікробіологічним методом - Ковальчук, І.А.; Хлопась, О.О.; Корнілович, Б.Ю.; Гвоздяк, П.І.; Маковецький, О.Л. (Доповіді НАН України, 2011)
Вивчено процеси мікробного відновлення урану в забруднених підземних водах та встановлено ефективність використання для цього природних культур бактерій, взятих з радіоактивно забруднених місць. Отримані результати підтверджують доцільність застосування технології проникних реакційних бар'єрів із залученням природного мікробіоценозу для запобігання забруднення підземних вод у районі зберігання відходів уранового виробництва в м. Жовті Води.