Крыніцы Мазыршчыны як значныя мікрагідранімічныя аб’екты турызму, іх лінгвістычная характарыстыка - Бервячонак, А.У. (Ономастичні науки, 2012)
Артыкул прысвечаны даследаванню мікрагідронімаў крыніц Мазыршчыны як важных аб’ектаў развіцця рэкрэацыйнага турызму. Аналізуюцца лексіка-семантычныя і словаўтваральныя асаблівасці назваў мікрааб’ектаў. Разглядаецца культуралагічны аспект характэрных уласцівасцяў некаторых крыніц. Даследаванне паказала, што лінгвістычныя і культуралагічныя асаблівасці з’яўляюцца важнымі паказчыкамі культурнагеаграфічнага асяроддзя Мазыршчыны.