Влияние низкоэнергетической ультразвуковой обработки в постоянном магнитном поле на структуру стали 20 - Богданов, С.Е.; Мазанко, В.Ф.; Храновская, Е.Н.; Богданов, Е.И. (Доповіді НАН України, 2011)
Показано, що низькоенергетична ультразвукова обробка сталі 20, проведена у постійному магнітному полі, істотно не впливає на її структурний склад. Встановлено, що густина дислокацій в сталі 20 після впливу, що розглядається, зменшується на 40%. Розраховано значення коефіцієнта масопереносу (DM) ізотопа ^63Ni у зразку, що становить 7,4·10^−11 cм^2/c.