Розподіл сил у структурованому середовищі в полі сили тяжіння - Даниленко, В.А.; Микуляк, С.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Проведено розрахунки тривимірного деформування дискретних масивів з двома розподілами структурних елементів за розмірами в полі сили тяжіння й при навантаженні масивним поршнем. Отримано розподіли сил між елементами структури. Знайдено, що ці розподіли в ієрархічному середовищі мають степеневий характер, а отже, характеризуються масштабною інваріантністю.