Декларація «Про права осіб, що належать до національних або етнічних, релігійних та мовних меншин» (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2005)
Прийнято резолюцією 47/135 Генеральної Асамблеї ООН від 18 грудня 1992 року