Оценка влияния НДС на экономический рост с использованием методов экономико-математического моделирования - Вишневский, В.П.; Зуев, Л.А.; Амоша, Е.А.; Попов, С.М.; Стешенко, С.Г. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2004)
Сформульовано економічну постановку задачі й побудовано економіко-математичну модель впливу ПДВ на національне виробництво, споживання, заощадження і доходи бюджету. У моделі вплив податків досліджується через призму функціонування трьох взаємозв'язаних секторів – домогосподарств, виробничого і суспільного. ----------