Вплив етнічного чинника на формування політичного православ’я в Україні. - Продивус, С.Р. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
Після розпаду Радянського Союзу Православна Церква опинилася в нових реаліях, отримавши широкі можливості виступати самостійним суб’єктом суспільного життя країни. Визначення місця політичного у релігійному та релігійного у політичному стає дедалі актуальнішим. У статті С. Продивус «Вплив етнічного чинника на формування політичного православ’я в Україні» розглядається вплив етнічного чинника, зокрема російського, на формування одного з напрямів політичного православ’я в Україні. Ключові слова: політичне православ’я, Союз православних громадян України, активна позиція, етнічне походження, політичне та релігійне.