Проблеми історії та сучасності єврейської думки: найновіша англомовна історіографія. - Козерод, О.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
Стаття О.В. Козерода «Проблеми історії та розвитку єврейської думки: найновіша англомовна історіографія» є першим комплексним дослідженням історії та розвитку сучасної історіографії єврейської думки. Вона містить важливу інформацію щодо нових видань, присвячених цій проблемі. До статті увійшов аналіз найбільш цікавої англомовної літератури щодо проблем єврейської релігійної та світської думки. У підсумку сформульовані основні висновки щодо перспективних напрямів дослідження єврейської думки в сучасний історичний період. Ключові слова: єврейська філософія, кабала, історія, думка.