Філософське релігієзнавство як альтернатива суперечності між богослов’ям і наукою. - Возняк, О.Т. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті Орести Возняк «Філософське релігієзнавство як альтернатива суперечності між богослов’ям та наукою» розкривається теоретична неточність сучасної класифікації підходів до вивчення релігії та пропонується новий варіант поділу цих підходів. Теоретичним обґрунтуванням запропонованого поділу є конституювання філософського способу осмислення дійсності як системного та залученого до суті предмету в цілому. Новий варіант класифікації підходів до вивчення релігії доводить необхідність розробки проблем філософського релігієзнавства. Ключові слова: філософія, богослов’я, філософське релігієзнавство, рефлексивність, системність, історичність, універсальність.