Проблема співвідношення духовного та матеріального в сучасній християнській антропології. - Гаврилюк, Т.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті Тетяни Гаврилюк «Проблема співвідношення духовного та матеріального в сучасній християнській антропології» проаналізовано сучасне розуміння ролі економічного чинника в житті людини в контексті трьох основних християнських конфесій – православ’я, католицизму, протестантизму. На основі опрацювання соціальних доктрин зроблено висновок про наявність трьох різних релігійних підходів з цього питання. Ключові слова: людина, економіка, антропологія, соціальна доктрина, теоцентризм, антропоцентризм.