Особливості еккклезіологічної діалектики М.Тареєва - Яковенко, А.І. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
В статті А.І.Яковенка «Особливості екклезіологічної діалектики М.Тареєва» обґрунтовується думка, що в системі духовної аксіології християнства, як її інтерпретує православний філософ, євангельська ідея перебуває у філософському вбранні тому, що релігійний філософ переклав євангельську ідею мовою людського духовного досвіду, не відкидаючи при цьому екклезіологічних догматів. Ключові слова: християнство, релігія, християнська філософія, християнська любов, Святе Письмо, духовність, духовно-моральні цінності.