Соціально-психологічні чинники та адаптативний потенціал неохристиянських культів: український контекст - Олексенко, А. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У своїй статті Артем Олексенко розглядається взаэмозвязок соціально-психологічних та економічних факторів, які сприяють адаптаційним можливостям виникнення і розповсюдження неохристиянських культів на території незалежної України, а також проаналізовані психологічні чинники навернення до неохристиянських культів.