Концепція свободи і відповідальності людини у документах УГКЦ - Мороз, В.Р. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
Стаття Мороза Володимира Романовича “Концепція свободиі відповідальності людини у документахУГКЦ” присвячена аналізумежлюдської свободи та її зв’язку з відповідальністюу соціально зорієнтованих документахУГКЦ. Автор досліджує відповідні аспекти вченняЦеркви з точки зору їхнього потенціалу для розвитку громадянського суспільства і держави і робить висновки, щоУГКЦзакликає християн бути суспільно активними і у своєму вченні тісно пов’язує орієнтаціювіруючих на Бога із прагненнямдо впорядкування, покращення умов суспільногожиття. Ключові слова:УГКЦ, свобода, громадянське суспільство, природний закон.