Сутність екклезіо-онтологічного вчення С.Булгакова - Яковенко, А.І. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті А.І. Яковенка «Сутність екклезіо-онтологічного вчення С.Булгакова» висвітлено концепцію релігійного філософа С.Булгакова, як представника християнських метафізиків всеєдності, в якій поняття „Софія” і „софійність” мають сутнісну конкретизацію більш загального поняття „духовність”. Висвітлено й досліджено цікаве пояснення християнським релігійним філософом зв’язку між духовністю людини (суб’єкта) і духовною цінністю предмета або явища (об’єкта), що розкривається через духовність людини. Ключові слова: християнство, релігія, духовність, духовні цінності, Софія, софійність, еклезіологія, онтологія.