Свято Різдва Христового в народній релігійності українців - Длінна, Т.І. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
Стаття Т.І. Длінної «Свято Різдва Христового в народній релігійності українців» присвячена актуальній проблемі міждисциплінарних студій – феномену народної релігійності. На основі етнографічних і фольклорних джерел проаналізовано народні релігійні погляди щодо значення свята Різдва. Підкреслено, що в народній релігійності РіздвоХристове співвідноситься з ідеєюспасіння. Ключові слова: свято Різдва Христового, народна релігійність, народна релігія, народне християнство, спасіння, Тайна вечеря, обряд, фольклор, колядки.