Римо-Католицька Церква в контексті міжконфесійних відносин на Правобережній Україні в другій половині ХІХ ст. - Буравський, О.А. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
БуравськийО.А. «Римо-Католицька Церква в контексті міжконфесійних відносин на Правобережній Україні в другій половиніХІХст.». У статті на основі вперше введених до наукового обігу архівних документів проаналізовано особливості міжконфесійних відносин між католизизмом і православ’ям на Правобережній Україні в другій половині ХІХст. в умовах панування в регіоні російського самодержавства. Ключові слова: Римо-Католицька Церква, Правобережна Україна, римо- католицьке духовенство, російське самодержавство.