Стратегічне управління розвитком і ефективним використанням трудового потенціалу підприємства - Шаульська, Л.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2004)
Розглядаються питання управління трудовим потенціалом на виробничому рівні. На основі результатів експертного опитування фахівців з проблем праці та соціального управління обґрунтовано теоретико-методологічну базу розробки стратегії розвитку та ефективного використання трудового потенціалу. Визначено стратегічні пріоритети і напрями їх реалізації в системі кадрового менеджменту.