Роль підприємств малого і середнього бізнесу в трансформації економіки України - Каїра, З.С. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2004)
Економічний розвиток підприємств малого бізнесу в Україні стримується багатьма перешкодами. Для прискорення розвитку малого і середнього бізнесу в Україні розроблено численні програми як результат інвестицій зарубіжних урядів і підприємців. Малі підприємства є необхідною частиною ринкової економіки, і сталий розвиток економіки України залежить від живучості малого і середнього бізнесу в складних умовах ринкової трансформації.