Підхід до реалізації інтерфейсів кластерних систем - Мар’яновський, В.А.; Дворцов, О.В.; Бойко, Ю.В.; Грязнов, Д.Б.; Погорілий, С.Д. (Інститут програмних систем НАН України, 2009)
Виконано порівняльний аналіз методів реалізації інтерфейсів для кластерних систем, побудованих на платформі MS HPC, внаслідок чого обґрунтовано метод формування Web-інтерфейсу такого кластера. Відповідно до запропонованого методу наведено варіант реалізації інтерфейсу кластера, впровадженого в MS ІТ-академії інформаційно-обчислюваль-ного центру Київського національного університету імені Тараса Шевченка.----------