Використання твердофазних полізарядних наносистем на основі мангану в реакціях каталітичного окиснення - Олексенко, Л.П.; Заславський, О.М.; Слободяник, М.С. (Доповіді НАН України, 2011)
Полізарядні мангановмісні твердофазні наносистеми були отримані на поверхні носіїв ERI, ZSM-5, Al2O3, SiO2 термічним розкладанням ацетату і нітрату мангану. Їх структурні та електронні особливості залежно від типу прекурсору і носія були досліджені методами рентгенографії, електронографії, ТЕМ, ЕСДВ, ДТА-ДТГ, ТВВ. Показана перспективність використання твердофазного манганового полізарядного електрода в реакції окиснення CO. Його окиснювальна здатність зв'язана з електронним станом катіонів мангану і особливостями кристалохімічної будови шпінелі Mn3O4.