«Фікх меншин» як спосіб існування ісламу в Європі - Хазир-Огли, Т. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті Т.Хазир-Огли «Фікх меншин» як спосіб існування ісламу в Європі» розглянуто актуальний нині юридичний напрямок «фікх для мусульманських меншин» (система юридичних рішень, винесених ісламськими вченими на основі Корану та Сунни, де враховані також особливості місцевої культури та специфіка суспільних відносин). Наведені приклади сучасних фатв, які полегшують існування мусульманської умми в європейському суспільстві. Ключові слова: фікх меншин, фатва, іслам, мусульманська умма, мусульманські меншини, європейські країни.