Політична думка ісламського суспільства та її вплив на політичну систему в країнах Арабського Сходу - Нагорний, С. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
Стаття С.Нагорного «Політична думка мусульманського суспільства та її вплив на політичну систему в країнах Арабського Сходу» присвячена аналізові базових принципів мусульманської політичної системи, вихідних засад ісламського розуміння влади та демократії. Ключові слова: Арабський Схід, політична теорія ісламу, мусульманська політична система, Халіфат.