Філософський скептицизм і проблема релігійної терпимості у реформаційний та післяреформаційний періоди - Климов, В.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
У статті В.В. Климова «Філософський скептицизм і проблеми релігійної терпимості у реформаційний та після реформаційний період» досліджується внесок європейських філософів-скептиків ренесансної і післяренесансної доби у теоретичний розвиток та практичне утвердження релігійної терпимості, розглядаються причини актуалізації цього явища, його зв'язок з філософською позицією скептиків. Доводиться суперечливість інтерпретації терпимості в контекстах існуючих віровчень.