Співвідношення філософії та релігії у філософській концепції М.Шелера - Бойчук, Н.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
Наталія Бойчук «Співвідношення філософії та релігії у філософській концепції М. Шелера». В статті досліджується співвідношення філософії і релігії в філософській концепції Макса Шелера. Автор робить спробу визначити специфіку розробленої німецьким мислителем системи єдино подібності і, на основі цього, проаналізувати філософські пошуки Бога і релігійну віру в Нього. Ключові слова: філософія, релігія, Бог, віра, система єдиноподібності, інтенційність, філософія релігії.