Аналіз теологічного підґрунтя ісламського екстремізму - Голотін, С.І. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
В статті С.І. Голотіна «Аналіз теологічного підґрунтя ісламського екстремізму» критично аналізуються ісламсько-теологічні підстави екстремістських дій ісламських терористів. Досліджується наявність ісламської складової (сур та аятів Корану, хадисів Суни та інших постулатів богословських інтерпретацій священних текстів) в ідеології проповідників екстремізму. Ключові слова: іслам, ісламський екстремізм, ідштихад.