Реліктові вияви форм первісних релігійних вірувань у православному християнстві - Базик, Д.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
У статті Базика Д.В. «Ключові аспекти дослідження реліктових виявів форм первісних релігійних вірувань в православному християнстві» висвітлено специфіку відображення ранніх форм релігійних вірувань в культово- обрядовій практиці та віруваннях сучасних православних християн. Крім того, досліджено специфіку синкретичного характеру реліктових виявів первісних форм релігійних вірувань в сучасному православному християнстві України. Ключові слова: форми первісних релігійних вірувань, фетишизм, тотемізм, обряди ініціації, первісна магія, православне християнство.