Аналіз державно-церковних і міжконфесійних відносин у Тернопільській області в першому десятилітті ХХІ століття - Стоцький, Я.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
У статті Ярослава Стоцького «Аналіз державно-церковних і міжконфесійних відносин у Тернопільській області в першому десятилітті ХХІ ст.» досліджено: становище, зміни та тенденції розвитку найчисельніших конфесій області у порівнянні 2010 р. до 2002 р.; міжконфесійні відносини між ними; роль обласних державних органів влади у мінімізації міжконфесійних протистоянь; діяльність новоз’явлених конфесійних напрямів. Ключові слова: конфесія, релігійна громада, міжконфесійні відносини, міжконфесійні конфлікти, храми, віруючі.