Актуальні проблеми розвитку іудаїзму: найсучасніша англомовна історіографія - Козерод, О.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
Козерод О.В. «Актуальні проблеми розвитку іудаїзму: найсучасніша англомовна історіографія». Стаття є першим в українській науці комплексним дослідженням, присвяченим сучасної англомовної історіографії проблем розвитку іудаїзму. В ній міститься найбільш важлива інформація про нову літературу з питань розвитку іудаїзму, які вийшли протягом 2009 року у світі. У статті зроблений аналіз новітньої літератури, яка вийшла у США та у англомовному світі з проблем іудаїзму і єврейської релігійного життя. У підсумку сформульовані основні напрямки і характерні риси розвитку англомовної історіографії іудаїзму в 2009 році. Ключові слова: іудаїзм, історіографія, США, єврейський, релігійне життя, філософія.