Идентификация параметров системы конвективно-диффузионного переноса - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Для ряду комплексних обернених задач відновлення параметрів багатокомпонентних параболічних розподілених систем запропоновано обчислювальні алгоритми реалізації градієнтних методів на основі розв’язання прямих і спряжених задач у слабких постановках. Запропонований підхід виключає необхідність явної побудови функціоналів Лагранжа та використання функцій Гріна.