Метод численного решения многомерной задачи конвективной диффузии - Прусов, В.А.; Дорошенко, А.Е.; Черныш, Р.И. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Запропоновано модифікацію адитивного алгоритму розщеплення для розв’язання задачі конвективної дифузії з використанням економічної чисельної різницевої схеми. Модифікація дозволяє скоротити кількість обмінів та їх об’єм під час чисельної реалізації системи багатовимірних рівнянь.Розглянуто питання апроксимації, стійкості та збіжності.