Декомпозиция и композиция свойств альтернатив в многокритериальных задачах принятия решений - Воронин, А.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Показано, що при векторному підході задача прийняття рішень шляхом декомпозиції властивостей альтернатив репрезентується ієрархічною системою критеріїв. На нижчому рівні ієрархії здійснюється оцінка альтернативи за окремими властивостями за допомогою вектора критеріїв, а на верхньому рівні шляхом застосування механізму композиції отримується оцінка альтернативи у цілому. Задача розв’язується методом вкладених скалярних згорток.