Выпуклая максимизация и свойство α Шахермайера - Семенов, В.В. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Досліджено задачу максимізації опуклого функціоналу на замкненій кулі банахова нерефлексивного простору. Для задач, які поставлені у банаховому просторі, що має властивість α Шахермайєра, доведено лінійний варіаційний принцип.