Выбор параметра модифицированного аддитивно-усредненного метода - Прусов, В.А.; Дорошенко, А.Е.; Черныш, Р.И. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Отримано вирази залежності часу розв’язання задачі та оцінки його точності від параметра схеми. Розглянуто оптимізаційну задачу вибору параметра у розумінні критерію «часові витрати — точність розв’язку». Отримано парето-оптимальну множину розв’язків. Зроблено вибір оптимального значення параметра методом ідеальної точки.