Подход к экспертному оцениванию в программной инженерии - Лаврищева, Е.М.; Слабоспицкая, О.А. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Запропоновано підхід до розв’язання формалізованих задач оцінювання об’єктів діяльності з виробництва та експлуатації програмних систем (ПС) шляхом експертиз, які утворюють новий процес оцінювання зі спільним для них інформаційним середовищем, адекватний потребам і специфіці виробничої діяльності. Розроблено математичний апарат експертиз: методичний каркас (цільові функції та механізми реалізації) модель і методи процесу оцінювання (формалізми підвищення якості результатів і їх повторного використання) засоби інтеграції до процесів керування розробкою ПС. Теоретично обґрунтовано перспективи розвитку підходу.