Численное исследование многопороговой стратегии доступа в мультисервисных беспроводных сетях сотовой связи - Чи Сон Ким; Меликов, А.З.; Пономаренко, Л.А. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Запропоновано ефективний числовий метод розрахунку величини стандартних показників якості обслуговування у бездротових стільникових мережах зв’язку, що підтримують обробку вузькополосних речових повідомлень і широкополосних даних. Доступ різнотипних викликів регулюється багатопороговою стратегією, яка ґрунтується на схемі резервування каналів для пріоритетних викликів. Сформульовано задачу визначення множини ефективних значень порогових параметрів і запропоновано алгоритм її розв’язку. Наведено результати числових експериментів.