Техника следов в разрешении проблемы эквивалентности в алгебраических моделях программ - Подловченко, Р.И. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто алгебраїчні моделі послідовних програм без процедур. Досліджено питання застосування техніки слідів для розв’язання проблеми еквівалентності в таких моделях. Виділено моделі, що названі зрівноваженими півгрупами з лівим скороченням, до яких дійсно застосовна техніка слідів при розв’язанні в них проблеми еквівалентності.