Классификация прикладных методов комбинаторной оптимизации - Сергиенко, И.В.; Гуляницкий, Л.Ф.; Сиренко, С.И. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто найбільш розповсюджені підходи до створення прикладних методів комбінаторної оптимізації. Запропоновано ряд характеристик та критеріїв, за якими здійснюється класифікація наближених алгоритмів. Викладена класифікація є розвитком досліджень у галузі комбінаторної оптимізації та дозволяє виділяти ключові компоненти обчислювальних схем, що використовуються як інструментарій при побудові нових ефективних гібридних метаевристик.