К решению задач управления на импульсных и хевисайдовских классах управляющих функций - Айда-заде, К.Р. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Досліджено задачі оптимального керування на імпульсних і хевісайдівських класах керуючих функцій. Отримано формули для градієнта функціонала як за величиною, так і, що більш важливо, за часом початку їхнього впливу. Формули дозволяють використовувати методи скінченновимірної оптимізації першого порядку для розв’язання розглянутих задач. Наведено результати експериментів.