Алгоритм решения дискретной минимаксной задачи размещения источников физического поля - Яремчук, С.И.; Бурда, Р.В.; Матущенко, С.С. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто задачу оптимізації розміщення джерел фізичного поля на фіксовані посадкові місця. На кожне посадкове місце необхідно поставити одне джерело, кожне джерело — на одне посадкове місце. На розміщення також накладено умову неперетину джерел та невиходу їх за межі області розміщення. Критерій якості розміщення описується функцією максимуму значень фізичного поля в заданих точках області. Запропоновано алгоритм розв’язання цієї задачі, побудований з використанням методу потен-ціалів. Знайдено оцінки ефективності його роботи.