Особенности электрокардиограммы азовок (phocaena phocaеna) и афалин (tursiops truncatus) при воздействии гипербарии - Богданова, Л.Н.; Матишева, С.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Досліджено зміни серцевого ритму, електрокардіограми і крові здорових та хворих чорноморських дельфінів під час впливу гіпербарії. Показано можливість оцінки функціонального стану дельфінів та оздоровлення азовок у процесі гіпербаричних тренувань.