Сільськогосподарські товариства України другої половини ХІХ – початку ХХ ст.: досвід історіографічних напрацювань сучасної вітчизняної науки - Демуз, І. (Сiверянський лiтопис, 2013)
У статті здійснено огляд окремих публікацій сучасного періоду, що висвітлюють питання діяльності сільськогосподарських товариств України другої половини ХІХ – початку ХХ ст.; проаналізовано напрацювання істориків-аграрників і виділено перспективні напрямки для подальших досліджень проблеми.